May

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli sadece son bir yılın değil, on yıllık uzun soluklu bir çalışmanın ürünü olarak ortaya çıktı.

Müfredat hazırlık sürecinde çok uzun görüş alışverişleri ve kamuoyundaki yansımalar üzerinden analizler yapıldı, toplantılar düzenlendi. Bütün bu birikim, geçen yıl yaz aylarında bir veri olarak alındı ve bu veriler sistematik hâle getirildi.

Modelin beceriler çerçevesi oluşturulurken akademisyen, öğretmen ve diğer eğitim paydaşlarının katılımıyla yirmi çalıştay düzenlendi. Sonrasında her bir ders için oluşturulan ekipler, yüzlerce toplantı yaparak müfredatın hazırlıklarını tamamladı.

Sadece yaz aylarından itibaren bugüne kadar 1000'den fazla öğretmen ve akademisyen ile toplantılar düzenlendi, 260 akademisyen 700'ün üzerinde de öğretmen bu toplantılara sürekli katıldı.

Bunun dışında ilave olarak görüşlerine başvurulan akademisyenler ve öğretmenlerle 1000'in üzerinde eğitim paydaşı, ortak çalıştı. Bakanlık merkez teşkilatındaki bütün birimler de müfredat için yoğun çalışma yürüttü.

Bir haftalık askı sürecinin ardından "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli", Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca son eleştiri, görüş, öneri ve paylaşımlar doğrultusunda revize edilecek ve son şekline ulaşacak.

Yeni müfredat, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul beşinci sınıf ve lise dokuzuncu sınıflarda kademeli şekilde uygulanmaya başlanacak.

Değerler Eğitimi Kulübü Nisan ayı değeri 'Sevgi, Dostluk ve Vefa' değeri

May

Okul Öncesi B grubu öğrencilerimiz Sivas Nuri Demirağ Havaalanı'nı ziyaret ettiler.

Nis

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI'NI COŞKUYLA KUTLADI.

Nis

Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 23 Nisan şenlikleri kapsamında düzenlenen " 5x5 Futbol Turnuvası'nda" okulumuz 3. olmuştur.

Nis

Ormanlar akciğerimizdir. Öğrencilerimiz minik elleri ile fidanları toprağa verdiler. Elleri ile cansuyu verdiler.

Nis

İl geneli düzenlenen futbol turnuvasında okulumuz Fevzi Paşa İlkokulu'nu 3-0 yenerek yarı finale çıktı.

Nis

Okulumuz İlkokullar Arası Futbol Şenliğinde   Fatih İlkokulu'nu 3-0 yenerek bir üst tura çıktık.

Mrt

Dilmizin Zenginlikleri Projesi kapsamında deyimleri canlandırdık.Sergi açtık.Tüm öğrencilerimiz sergiyi gezip hem eğlendiler hem öğrendiler.

Mrt

Çanakkale Zafernin 109. yıl dönemü okulumuzda yapılan çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale’yi geçilmez kılan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve saygıyla anıyoruz.

1/D SINIFI ÖĞRENCİLERMİZ KRAL ŞAKİR ADLI SİNEMA FİLMİNDE

Mrt

4/G SINIFI ÖĞRENCİLERİ ÖĞRETMENLERİ NEZARETİNDE TRAFİK EĞİTM PARKURANA GİTTİLER. HEM EĞLENDİLER HEM ÖĞRENDİLER.

Mrt

İstiklal Marşı'nın kabulü ve millî marşımız olarak kabulu 12 Mart 1921 tarihinde gerçekleşmiştir.

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir.

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN